0744.799.083

0724.261.247

office@nuamcontabil.ro

 

Infiintare SRL

Afacerea ta capata forma. Juridica.
infiintare societati 1

Impreuna De La Inceput

Emotiile ce apar la infiintarea unei firme sunt normale, insa nu trebuie sa te acapareze. Alaturi de partenerul de drum potrivit, te poti concentra doar pe pasii necesari pentru dezvoltarea firmei. Alege echipa Nu Am Contabil pentru infiintare SRL si te vom ajuta cu toti pasii necesari, astfel incat sa nu iti mai faci griji in privinta birocratiei. De asemenea, vei sti sigur ca toate actele sunt in regula si ca nu ai uitat nimic, astfel incat sa poti porni la drum cu dreptul. 

 

Echipa nuamcontabil.ro se va ocupa alaturi de tine de redactarea documentelor si obtinerea tuturor actelor necesare intocmirii dosarului pentru inregistrarea SRL-ului la Registrul Comertului. Lasa totul in grija noastra si vei putea rasufla usurat! Scopul unui antreprenor este sa prospere, alaturi de echipa potrivita. 

 

Te ajutam sa castigi timp si sa iti infiintezi rapid societatea in care iti vei desfasura activitatea! Contacteaza echipa nuamcontabil.ro si afla cat timp dureaza totul!

  Nume
  Email
  Telefon
  Mesajul tau


  Te ajutam sa castigi timp si sa iti infiintezi rapid societatea in care iti vei desfasura activitatea! Contacteaza echipa nuamcontabil.ro si afla cat timp dureaza totul!

   Nume
   Email
   Telefon
   Mesajul tau


   Ce este o Societate cu Raspundere Limitata (SRL)? 

    

   SRL este o forma de societate comerciala cu personalitate juridica, caracterizata prin raspunderea asociatilor in limita capitalului social subscris. SRL-urile din Romania sunt reglementate de legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale. Una dintre caracteristicile SRL-ului este faptul ca nu poate emite obligatiuni. Acest tip de organizare se potriveste in cazul in care societatea este reprezentata dintr-un singur membru sau dintr-un numar redus (spre deosebire de SA spre exemplu). 

    

   Avantajele unui SRL 

    

   Numeroase avantaje deriva din infiintare firma SRL, iar cele mai important sunt costurile reduse aferente infiintari si inregistrarii, dar si modului in care va fi administrata. 

    

   Un alt punct forte al unui SRL este posibilitatea de a extinde obiectul de activitate prin inregistrarea mai multor coduri CAEN (spre deosebire de alte tipuri de firme). 

    

   Trebuie sa mentionam si faptul ca raspunderea asociatilor in limita participarii la capitalul social subscris este un alt avantaj, poate chiar cel mai important. Astfel, asociatii vor participa la luarea deciiziilor pe baza contributiei si in urma voturilor exprimate. Exista o limita de asociati: minim poate exista 1 asociat si maxim 50. 

   Infiintare Societati - NuAmContabil
   Infiintare Societati - NuAmContabil

   Tipuri de SRL 

    

   In prezent, legislatia din Romania permite urmatoarele forme de infiintare SRL 2021: SRL cu asociat unic, SRL cu mai multi asociati (maxim 50) si SRL-D (Societate cu Raspundere Limitata Debutant). SRL-D este potrivit antreprenorilor care nu au mai detinut nicio firma pana in prezent. 

    

   Una dintre caracteristicile SRL este faptul ca poate avea unul sau mai multi administratori, dar care nu este obligatoriu sa fie si asociati ai firmei. Administratorul (sau administratorii) poate fi numit in Actul Constitutiv sau in Adunarea Generala. Pentru SRL-urile cu peste 15 asociati, este necesara si numirea cenzorilor. 

    

   Despre SRL-D 

    

   SRL-D este organizarea ideala pentru persoanele care isi doresc sa deschida o afacere pentru prima data. Firma beneficiaza de numeroase avantaje, cum ar fi unele scutiri de taxe. Trebuie sa stii ca infiintarea unui SRL-D nu este mai simpla decat infiintarea unui SRL clasic, diferentele fiind altele. Astfel, te vom ajuta sa parcurgi toti pasii necesari si sa completezi documente necesare infiintare SRL. 

    

   Ce documente sunt necesare pentru infiintare SRL? 

    

   Dosarul ce trebuie depus la ONRC in vederea infiintarii unui SRL, indiferent de tipul acestuia, este destul de cuprinzator si trebuie sa te asiguri ca ai toate actele necesare. Nu trebuie sa iti faci griji, deoarece iti vom pune la dispozitie documente infiintare SRL si le vom completa impreuna, pentru ca nicio greseala sa nu se strecoare si tu sa te bucuri de firma in cel mai scurt timp posibil. 

    

   Din dosarul pentru infiintare SRL ONRC nu trebuie sa lipseasca urmatoarele documente: 

    

   • copie B.I / C.I / Pasaport al asociatului sau asociatilor firmei
   • copie B.I / C.I / Pasaport al administratorului sau administratorilor firmei 
   • rezervarea denumirii firmei 
   • Actul Constitutiv al firmei 
   • dovada sediului social (copie dupa contractul de spatiu) 
   • daca este cazul, dovada pentru spatiul unde va fi punctul de lucru 
   • contract de comodat pentru folosinta spatiului sediului social 
   • daca este necesar, acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor 
   • declaratie de asociat/asociat unic (autentificata la notar public) 
   • specimen de semnatura al asociatului (sau asociatilor, dupa caz) 
   • cererea de infiintare a firmei 
   • dovada depunerii capitalului social 
   • anexa privind inregistrarea fiscala a firmei 
   • declaratia pentru obtinerea autorizatiilor, in conformitate cu obiectul de activitate al firmei. 

    

   Aceste acte necesare infiintare SRL sunt obligatorii si trebuie atent verificate inainte de depunerea dosarului. In acest caz, echipa nuamcontabil.ro iti va sta alaturi la orice pas si ne vom asigura ca toate actele sunt corecte. 

   Infiintare Societati - NuAmContabil
   Infiintare Societati - NuAmContabil

   Costuri pentru infiintare SRL 

    

   Una dintre temerile tuturor antreprenorilor aflati la inceput de drum este legata de costuri infiintare SRL. Trebuie sa stii ca in ultimii ani, acestea au fost reduse si astfel, SRL-ul a devenit cea mai populara forma de organizare comerciala din tara noastra. Capitalul social trebuie sa fie de 200 lei. La capital se adauga urmatoarele costuri, care pot varia: 

    

   • costuri pentru redactarea si autentificarea actelor si documentelor la notar si la avocat (dupa caz) 
   • traduceri si legalizari, daca este cazul (pentru asociatii straini) 
   • costuri pentru obtinerea specimenului sau specimentelor de semnatura 
   • onorariu pentru pregatirea si verificarea documentelor necesare infiintarii firmei
   • daca este cazul, taxa pentru obtinerea codului EORI. 

   Impozitarea SRL-ului 

    

   Un alt aspect care ingrijoreaza antreprenorii aflati la inceput de drum se refera la impozitarea SRL-urilor. Din fericire, un SRL va plati intotdeauna taxe mici la stat. Spre exemplu, pentru un SRL cu venituri sub 100000 euro, impozitul se aplica astfel: 

    

   • 1% pentru SRL-urile care au cel putin doi salariati
   • 2% pentru microintreprinderile cu un singur salariat
   • 3% pentru SRL-urile ce nu au salariati.

    

   Impozite se aplica si la scoaterea banilor din firma, sub forma de dividende. In acest caz, impozitul este de 5%. 

    

   In cazul in care cifra de afaceri depaseste 1 milion de euro, impozitul pe profit va fi de 16%. 

    

   Infiintarea unui SRL nu este simpla, insa echipa Nu Am Contabil va fi alaturi de tine si iti va oferi sustinere pentru orice pasi infiintare SRL. Ne ocupam in locul tau de tot ceea ce inseamna birocratie, astfel ca singura ta grija sa fie pregatirea firmei si succesul ei. Pentru ca totul sa fie mai simplu, iti punem la dispozitie serviciul de infiintare SRL online, la costuri accesibile. 

   Infiintare Societati - NuAmContabil