0744.799.083

0724.261.247

office@nuamcontabil.ro

 

Contabilitate PFA

Mai simplu, mai eficient, pentru afacerea ta!
contabilitate pfa 1

Rezultate Mari, Preocupari Mici 

Ca Persoana Fizica Autorizata ai putea face tu totul, dar oare ar fi si eficient? Stim ca ai nevoie de sprijin cu contabilitate pfa! De aceea iti raspundem solicitarilor in mai putin de 10 ore si ne putem ocupa pentru tine de:

Preluarea documenteor contabile.

Introducerea documentelor primare.

Redactarea declaratiilor fiscale.

Depunerea declaratiilor si formularelor necesare.

Intocmirea registrelor (de mijloace, jurnal).

Crearea si transmiterea OP-urilor aferente TVA si impozit.

Intocmirea situatiilor financiare.

Redactarea planului de conturi conform specificului activitatii desfasurate.

Evidenta registrelor de casa si de banca.

Evidenta depozitelor bancare, a furnizorilor, clientilor si stocurilor.

Elaborarea jurnalelor de vanzari si achizitii.

Intocmirea balantei de verificare.

Daca ai nevoie de un contabil cu experienta, specialistii nuamcontabil.ro iti stau la dispozitie! Lasa-ne mesajul tau si in cel mai scurt timp vei fi contactat de un expert contabil ce iti va oferi toate informatiile necesare!

  Nume
  Email
  Telefon
  Mesajul tau


  Daca ai nevoie de un contabil cu experienta, specialistii nuamcontabil.ro iti stau la dispozitie! Lasa-ne mesajul tau si in maxim 24 de ore vei fi contactat de un expert contabil ce iti va oferi toate informatiile necesare!

   Nume
   Email
   Telefon
   Mesajul tau


   In sfarsit ti-ai vazut visul cu ochii: PFA-ul pe care l-ai infiintat a fost cea mai potrivita solutie pentru nevoile tale de business. Totul a decurs bine, lansarea a fost un succes, insa ai uitat un amanunt. Ti-ai dorit sa te ocupi singur de contabilitate pentru a reduce din costuri, insa nu ai siguranta ca totul este corect si in plus, aceste operatiuni iti consuma timpul. Nu-i asa ca ai vrea sa te bucuri de timpul acordat contabilitatii pentru a-ti dezvolta afacerea sau pentru a te relaxa si a te bucura alaturi de familie si prieteni? 

    

   Daca vrei sa scapi de povara contabilitatii, echipa nuamcontabil.ro iti pune la dispozitie cele mai bune servicii de la specialisti in domeniu: fiscalitate, legislatie, audit, contabilitate, economie si jurdic. Contabilii nostri iti vin in ajutor cu solutii personalizate, adaptate business-ului tau, indiferent de natura acestuia. 

    

   Suntem printre cei mai buni in domeniu si ne-am castigat renumele datorita experientei si garantiei pe care o acordam oricarui proiect. La noi gasesti profesionalism, pachete de servicii personalizate si preturi excelente pentru contabilitate PFA. 

    

   Contabilitate PFA – Prevederi legale 

    

   Conform legislatiei, un PFA poate tine contabilitatea in partida simpla, inca din momentul infiintarii. Contabilitatea in partida simpla, asa cum ii spune si numele este o contabilitate mai usor de tinut si de inteles, insa pentru a fi sigur ca totul este in regula, vei avea nevoie de ajutorul specialistilor in domeniu. Contabilitatea in partida simpla include toate registrele si documentele financiar contabile folosite pentru a tine evidenta operatiunilor PFA-ului. Scopul acestor registre si documente este de a determina toate contributiile sociale datorate statului si de a ajuta la intocmirea situatiilor financiare anuale.

   contabilitate pfa 2
   Declaratie Unica PF - NuAmContabil

   Documente contabile necesare unui PFA 

    

   Pentru PFA contabilitate in partida simpla, este necesar sa se completeze urmatoarele documente fiscale: 

    

   • Registrul Jurnal de incasari si plati 
   • Registrul de evidenta fiscala
   • Registrul Inventar 
   • Facturi
   • Chitante. 

    

   Dintre acestea, cele mai importante sunt Registrul Jurnal si Registrul Inventar, pe care le prezentam in continuare. 

    

   In Registrul Jurnal de incasari si plati se inregistreaza in ordine cronologica toate sumele incasate si platite, atat in numerar, dar si din contul bancar, iar la final de luna se totalizeaza aceste sume. In acest registru se inregistreaza toate sumele din desfasurarea activitatii, credite si imprumuturi bancare, aporturi in numerar, despagubiri, sponsorizari, donatii, subventii, restituiri de impozite si taxe, penalitati, amenzi si altele. Se intocmeste intr-un singur exemplar si trebuie sa cuprinda data efectuarii fiecarei operatiuni, denumirea si numarul documentelor justificative, explicatii in legatura cu operatiune si suma platita sau incasata. 

    

   Registrul Inventar este folosit pentru a inregistra active si datorii inventariate si se intocmeste intr-un singur exemplar, pe baza Listei de Inventariere. Trebuie sa cuprinda o coloana cu numarul operatiunilor, o coloana cu elementele sau grupele inventariate si inca o coloana cu valoarea de inventar. 

    

   Registrul Jurnal si Registrul Inventar se pastreaza timp de 10 ani. 

    

   In practica, pentru tinerea contabilitatii unui PFA, in functie de obiectul de activitate al acestuia, se mai folosesc si urmatoarele documente contabile: 

    

   • aviz de insotire a marfii
   • lista de inventariere
   • fisa mijlocului fix 
   • chitanta pentru operatiuni in valuta 
   • dispozitii de plata sau de incasare catre casierie 
   • statul de salarii. 

    

   De mentionat faptul ca documentele se completeaza in limba romana si in moneda nationala. 

   Ce declaratii trebuie sa completeze si sa depuna la ANAF un PFA? 

    

   Pentru a fi in legalitate si pentru a stabili forma de impozitare, fiecare PFA trebuie sa completeze si sa depuna la ANAF urmatoarele declaratii: 

    

   • declaratia 392 A/B pentru achizitiile si livrarile cu platitori/neplatitori de TVA
   • declaratia 070 care se depune la infiintare 
   • declaratia 300 in momentul in care PFA-ul devine platitor de TVA
   • declaratia 394 pentru toate PFA-urile care platesc impozit
   • declaratia 112 pentru impozite si asigurari sociale ale angajatilor (daca este cazul)
   • declaratia 010 ce trebuie intocmita in urmatoarele situatii: 
   • cand angajeaza primul salariat 
   • cand nu mai are niciun angajat
   • cand devine platitor de TVA
   • cand nu mai are statut de platitor de TVA 
   • cand devine platitor de accize. 
   Infiintare Societati - NuAmContabil
   Infiintare Societati - NuAmContabil

   Despre Registrul Unic de Control pentru PFA 

    

   Registrul Unic de Control este obligatoriu doar in cazul PFA-urilor ce desfasoara activitati comerciale si sunt inregistrate la ONRC. Acesta este util pentru evidenta controalelor desfasurate de catre organele abilitate. Domeniile in care este obligatoriu acest registru sunt urmatoarele: 

   • sanitar
   • financiar-fiscal
   • fitosanitar
   • urbanism
   • protectia consumatorului
   • calitatea in constructii
   • protectia impotriva incendiilor
   • protectia muncii si altele. 

   Registrul se achizitioneaza de la sediul ANAF de pe raza teritoriala a sediului PFA-ului, iar pentru a fi eliberat sunt necesare urmatoarele documente: 

   • copie B.I / C.I persoana delegata
   • delegatie pentru persoana care depune cererea
   • cerere pentru eliberearea Registrului Unic de Control
   • Copie CUI. 

   Pentru PFA-urile care nu desfasoara activitati comerciale, achizitionarea acestui registru este optionala. Pentru cele care desfasoara activitati comerciale, se achizitioneaza pentru fiecare sediul social si punct de lucru, iar in cazul in care lipseste, se vor aplica amenzi. 

   Platirea contributiilor CAS si CASS pentru PFA 

    

   Fiecare PFA datoreaza contributii statului, calculate in functie de venituri. Astfel, daca intr-un an se obtine un venit net mai mare de 12 salarii minime brute pe economie, un PFA va plati 25% CAS si 10% CASS. 

    

   Exista si exceptii de la plata contributiei sociale, in cazul in care persoana este asigurata in sisteme proprii de asigurari sociale. 

    

   In cazul in care venitul lunar net este mai mic decat salariul minim brut, PFA-urile nu sunt obligate sa plateasca CAS si CASS, insa pot opta pentru plata acestora, daca doresc. 

    

   Daca toate aceste informatii ti se pare mult prea dificile, nu trebuie sa iti faci griji! Echipa nuamcontabil.ro te poate ajuta sa tii contabilitatea in cel mai simplu mod. Iti oferim cel mai bun contabilitate PFA pret, astfel incat sa nu resimti o cheltuiala in plus. Indiferent de tipul de PFA pe care il detii, iti oferim servicii personalizate, inclusiv contabilitate PFA norma de venit. 

    

   Lasa contabilitatea in seama noastra si bucura-te de ceea ce este cu adevarat important: succesul afacerii tale! Contacteaza cat mai curand echipa nuamcontabil.ro si iti vom oferi cele mai bune servicii, de la experti in domeniu. 

   Contabilitate SRL - NuAmContabil