0744.799.083

0724.261.247

office@nuamcontabil.ro

Care sunt motivele pentru care ar trebui să îți deschizi un SRL?

Care sunt motivele pentru care ar trebui să îți deschizi un SRL?

Dacă te-ai hotărât să îți deschizi propria ta afacere înseamnă că ești pe drumul cel bun și vrei să te dezvolți cât mai mult. Pentru o afacere ai nevoie să îți înființezi un SRL sau un PFA, atfel că ai nevoie de câteva informații pentru a face alegerea corectă. Ce trebuie să știi de la început este faptul că SRL-ul îți oferă posibilitatea de a realiza mai multe acțiuni, dar și o paleta mai largă în ceea ce privește varietatea codurilor caen. Astfel că trebuie să fii optimist și hotărât când pleci pe acest drum, iar acest articol îți va prezenta care sunt avantajele unui SRL, dar și dezavantajele. Însă vei regăsi și sfaturi despre cum să gestionzi în mod corect o societate de acest tip.  

Avantaje și dezavantaje pentru un SRL

Cel mai mare avantaj îl constituie faptul că un SRL se înființează foarte ușor și poți apela la firme care se ocupă de infiintare SRL, iar tu nu vei avea nicio bătaie de cap, în schimbul unei sume modice, 500-600 de lei. Îi vei ajuta doar cu documentele și informațiile pe care ți le solicit, iar echipa respectivă se va ocupa de tot procedeul, înmânându-ți la final certificatul de înregistrate și actul constitutiv.

Este destul de simplu să întreții un SRL ce are activitate. Ai nevoie de un contabil sau o firmă de contabilitate către care vei plăti lunar o sumă de bani, mai ai salariile și taxele pe care le plătești către stat. În mod normal un SRL cu activitate ar trebuie să poate achita aceste costuri și să rămână și cu profit, pentru bunul mers al lucrurilor și pentru dezvoltare.

Trebuie să acorzi mare atenție la procedurile ce trebuie să le realizezi după înființarea societății. În primul rând va trebui să îți achiziționezi registrul unic de control, ai timp 30 de zile să faci această achiziție, dar nu ar strica să o faci imediat după ridicarea documentelor de la Registrul Comerțului. Apoi trebuie să îți achiziționezi o ștampilă și neapărat să îți găsești o firmă de contabilitate sau un contabil ce se va ocupa de societatea ta. Trebuie să ai grijă la fiecare etapă și să îți îndeplinești obligațiile pentru a nu risca să îți iei amenzi. Iar în momentul în care vei avea supriza de a avea controale să fii pus la punct cu toate, pentru a nu avea neplăceri.

Tocmai de aceea trebuie să ai un contabil capabil, pentru că sfaturile și serviciile sale prestate corect te vor ajuta să menții societatea sub control și fără a avea neplăceri cu statul. În momentul în care înființezi un SRL îți dorești să realizezi profit și să te dezvolți, nu să achiți amenzi către stat. Ce trebuie să mai știi este faptul că normativele se modifică în permanență, iar un contabil bun este la zi cu aceste modificări și te va ajuta pe tine și societatea ta să fiți la zi cu toate schimbările.

O astfel de decizie, de a-ți deschide un SRL este una minunată întrucât înseamnă că ai evoluat și că poți dezvolta singur sau împreună cu angajații tăi o activitate economică înfloritoare.