0744.799.083

0724.261.247

office@nuamcontabil.ro

3 lucruri de baza pe care trebuie sa le cunosti inainte de a incepe o afacere

3 lucruri de baza pe care trebuie sa le cunosti inainte de a incepe o afacere

Vrei sa iti infiintezi o afacere? Afla de unde sa incepi si cum sa obtii succesul. Vrei sa te asiguri ca te pregatesti temeinic inainte de a incepe o afacere, dar nu știi exact cum vor merge prost lucrurile? Pentru a conduce o afacere de succes, trebuie sa te adaptezi la situatiile in schimbare.

Acest articol este pentru viitorii antreprenori care doresc sa invete cei 3 pasi de baza pentru infiintarea unei afaceri. Bineinteles, inainte de cei 3 pasi de baza, trebuie sa neaparat sa parcurgi procedura de infiintare SRL, fara de care nu poti porni la drum.

1. Scrie un plan de afaceri

Odata ce ai ideea, trebuie sa-ti pui cateva intrebari importante: Care este scopul afacerii tale? Cui vinzi? Care sunt obiectivele tale finale? Cum vei finanta costurile de pornire? La aceste intrebari se poate raspunde doar cu ajutorul unui plan de afaceri.

Multe persoane nu iau in seama acest plan de afaceri, tocmai de aceea exista un risc crescut de aparitie a greselilor inca de la inceput. Trebuie sa gasesti baza de clienti tinta. Cine va cumpara produsul sau serviciul tau? Este important sa poti demonstra ca exista o cerere pentru ideea ta.

2. Evalueaza finantarile

Crearea oricarei afaceri are un pret, asa ca trebuie sa determini cum vei acoperi aceste costuri. Ai mijloacele necesare pentru a-ti finanta startup-ul sau va trebui sa imprumuti bani? Daca intentionezi sa renunti la locul de munca actual pentru a te concentra pe afacerea ta, trebuie sa ai economii pentru a te putea intretine pana cand afacerea va deveni profitabila. Cel mai bine este sa afli care vor fi costurile tale de pornire.

Multe startup-uri esueaza pentru ca raman fara bani inainte de a obtine profit. Nu este niciodata o idee rea sa supraestimezi cantitatea de capital de pornire de care ai nevoie, deoarece poate trece ceva timp pana cand afacerea incepe sa aduca venituri sustenabile.

Efectueaza o analiza a pragului de rentabilitate

O modalitate prin care poti determina de cati bani ai nevoie este sa efectuezi o analiza a pragului de rentabilitate. Acesta este un element esential al planificarii financiare care ii ajuta pe antreprenori sa determine cand compania, produsul sau serviciul lor va fi profitabil.

3. Stabileste structura juridica a afacerii

Inainte de a inregistra compania, trebuie sa decizi ce fel de entitate este. Structura afacerii tale este foarte importanta din punct de vedere legal.

Proprietate unica. Daca detii afacerea in intregime, trebuie sa fii responsabil pentru toate datoriile si obligatiile. Pentru acest lucru trebuie sa iti infiintezi un SRL.

Parteneriat. Alternativ, un parteneriat de afaceri, dupa cum sugereaza numele, inseamna ca doua sau mai multe persoane sunt considerate personal raspunzatoare in calitate de proprietari de afaceri. Nu trebuie sa o faci singur daca poti gasi un partener de afaceri cu abilitati complementare cu ale tale. De obicei, este o idee buna sa pornesti la drum cu un partener de afaceri.

Societate cu raspundere limitata. Una dintre cele mai comune structuri pentru intreprinderile mici este societatea cu raspundere limitata (SRL-D). Aceasta structura hibrida are protectia juridica a unei corporatii, permitand in acelasi timp beneficiile fiscale ale unui parteneriat.

         Asadar, acestia sunt pasii de care trebuie sa tii cont atunci cand te hotarasti sa iti deschizi o afacere. Cu acesti 3 pasi, totul va fi mult mai simplu.